top of page

Jeanne en Jos Brabantstunnel afgesloten van 2 tot 14 april!


Hinder en omleidingen

Van dinsdag 2 (06u) tot en met zondag 14 april is er een onderhoudssluiting gepland voor beide Brabantstunnels. De openstelling van één of beide tunnelkokers is afhankelijk van de weersomstandigheden en het vorderen van de werkzaamheden. Op dinsdag 9 april voert de aannemer een rooktest uit in de tunnels en parking waardoor er mogelijks hinder is tot op de Rooseveltplaats. De werken duren uiterlijk tot zondag 14 april. 

Parking Opera is tijdens de afsluiting van beide tunnelkokers niet bereikbaar. Voertuigen die in parking staan, kunnen enkel de parking verlaten via de Jos Brabantstunnel (richting noord). Vanaf de Jos Brabantstunnel opent is parking Opera bereikbaar via deze tunnel, zowel de in- en uitrit.

Verkeer volgt een bovengrondse omleiding: 

Omleiding Jos Brabantstunnel (de witunnelkoker richting noord, richting Italiëlei)

  • Verkeer met een lokale bestemming rijdt in het stadscentrum om via de Maria-Theresialei, de Quellinstraat, de Van Ertbornstraat, de Osystraat, de Van Maerlantstraat en de Vondelstraat.

  • Doorgaand bovenlokaal verkeer vermijdt de stadskern door om te rijden via de Maria-Henriëttalei, de Van Eycklei, de Plantin en Moretuslei en de Singel (Noordersingel/Slachthuislaan/Ijzerlaan; R20).

Omleiding Jeanne Brabantstunnel (de tunnelkoker richting zuid, richting Frankrijklei)

  • Verkeer met een lokale bestemming rijdt in de buurt van de tunnel om via de zijrijbaan van de Italiëlei (N1), de Kipdorpbrug, de Franklin Rooseveltplaats, de Van Ertbornstraat, de Quellinstraat en de Maria-Theresialei.

  • Doorgaand bovenlokaal verkeer vermijdt de omgeving van het Operaplein en de stadskern door om te rijden via de Singel (Ijzerlaan/Slachthuislaan/Noordersingel; R10), de Plantin en Moretuslei (N184), de Quinten Matsijslei en de Maria-Theresialei.

Waarom deze werken? 

Verschillende aannemers voeren hestellingswerken en onderhoudswerken uit. Vooral de werken op het einde van de Jeanne Brabantstunnel zijn sterk weersafhankelijk, vandaar de langere periode van mogelijke sluiting. Op die manier kunnen we slechte weersomstandigheden ondervangen. De verschillende aannemers werken zo snel mogelijk om de tunnelkokers zo snel mogelijk terug te kunnen openstellen. Voor de werken aan het wegdek zijn we echter wel afhankelijk van de droog- en uithardingstijden van de verschillende lagen.

19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page